الاسم : علاء جبار عبد

العنوان : استاذ

الكلية : الزراعة

القسم : علوم الأغذية

البريد الالكتروني : alaa.abd@uobasrah.edu.iq

Alaa Jabbar Abd Al-Manhel

الاوراق البحثية

عنوان البحث النوع الناشر السنة عالمي مفرد ثومبسون رويتر
(كلارفيت)
سكوبس تحميل
Study of some characteristics of Mannoprotein bioemulsifier produced from a local isolate of Saccharomyces cerevisiae strain jzt351 and its use in the manufacture of ice cream بحث مجلة Euphrates Journal of Agricultural Science 2024 download
Microbial Aspartic Protease: Bio-synthesis, Characteristics, and Emerging Applications: A review بحث مجلة Journal of Food Science and Technology (Iran) 2024 download
Application of Nanoparticles in Human Nutrition: A Review بحث مجلة Nutrients 2024 download
Production and characterization of bioemulsifier from local isolate of Saccharomyces cerevisiae strain JZT351: Antioxidant and antimicrobial effects بحث مجلة eFood 2024 download
لمحة عامة عن بروتيز الاسبارتك من التصنيف الى التوصيف بحث مجلة مجلة العلوم الانسانية والطبيعية 2024 download
POLY-GAMMA-GLUTAMIC ACID : A COMPREHENSIVE OVERVIEW OF BIOSYNTHESIS, CHARACTERISTICS, AND EMERGING APPLICATIONS بحث مجلة Journal of microbiology, biotechnology and food sciences 2023
Date juice addition to bio-yogurt: The effects on physicochemical and microbiological properties during storage, as well as blood parameters in vivo بحث مجلة Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences 2023 download
Screening and Molecular Identification of Lactic Acid Bacteria Producing β-Glucan in Boza and Cider بحث مجلة Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI) 2022 download
Determination of Optimum Conditions for Ergosterol Production by Saccharomyces cerevisiae بحث مجلة Basrah Journal of Agricultural Sciences 2022 download
Effects of β-glucan extracted from Saccharomyces cerevisiae on the quality of bio-yoghurts: in vitro and in vivo evaluation بحث مجلة Journal of Food Measurement and Characterization 2022 download
Production and Characterization of a Bioemulsifier Derived from Microorganisms with Potential Application in the Food Industry بحث مجلة Life (Basel) 2022 download
تاثير اضافة البيتاكلوكان المستخلص من خميرة الخبز ونخالة الشعيرالاسمر في تثبيط الاعداد الميكروبية لأقراض السمك المحفوظة بالتبريد بحث مجلة المجلة العراقية للاستزراع المائي 2021 download
Purification of Bioactive Peptide with Antimicrobial Properties Produced by Saccharomyces cerevisiae بحث مجلة Multidisciplinary Digital Publishing Institute 2020 download
study of the Optimal Conditions of Levan Production from a Local Isolate of Bacillus subtilis subsp. subtilis w36 بحث مجلة Basrah Journal of Agricultural Sciences 2019 download
Purification and characterization of tannase from the local isolate of Aspergillus niger بحث مجلة Journal of Applied Biology & Biotechnology 2019 download
Extraction of chitosan, characterisation and its use for water purification بحث مجلة Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences 2018 download
Application of Microbial Enzymes in Dairy Products: A Review بحث مجلة Basrah Journal of Agricultural Sciences 2018 download
Effect microencapsulation of saccharomyces boulardii on viability of yeast in vitro and ice cream بحث مجلة CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2018
Mannan extract from Saccharomyces cerevisiae used as prebiotic in bioyogurt production from buffalo milk بحث مجلة International Food Research Journal 2017 download
Production of Exopolysaccharide from Local Fungal Isolate بحث مجلة Current Research in Nutrition and Food Science 2017 download
Isolation, Purification and Characterization of Antimicrobial Peptides Produced from Saccharomyces boulardii بحث مجلة International Journal of Peptide Research and Therapeutics 2017
Study of inhibitory spectrum of metabolic extract from Saccharomyces boulardii yeast against some food related bacteria بحث مجلة Pakistan Journal of Food Sciences 2017
Gum Arabic Uses as Prebiotic in Yogurt Production and Study Effects on Physical, Chemical Properties and Survivability of Probiotic Bacteria During Co بحث مجلة World Applied Sciences Journal 2016 download
تحضیر أغشیة من الكایتوسان ودراسة خصائصھا الحجزیة والمیكانیكیة والحراریة بحث مجلة مجلة البصرة للعلوم الزراعیة 2015 download
Effect of aqueous and alcoholic plant extracts on inhibition of some types of microbes and causing spoilage of food بحث مجلة Pakistan Journal of Food Sciences 2015
دراسة المحتوى المایكروبي والكیمیائي للجبن الابیض الطري العراقي المتداول في اسواق البصرة بحث مجلة مجلة البصرة للعلوم الزراعیة 2013 download
دراسة امكانية زيادة القابلية الخزنية للحوم باستعمال الكايتوسان بحث مجلة مجلة ابحاث البصرة ((العلميات)) 2013 download
Effect of chitosan on apple juice quality بحث مجلة International Journal of Agricultural and Food Science 2012 download
تنقية وتوصيف انزيم الكايتينيز المنتج من بكتريا Bacillus subtilis و تأثيرة التثبيطي على بعض الفطريات بحث مجلة مجلة جامعة كربلاء العلمية 2012 download
تنقية وتوصيف انزيم البيتاكالاكتوسايديز المنتج من العزلة المحلية لعفن Aspergillus oryzae بطريقة تخمرات الحالة الصلبة بحث مجلة مجلة البصرة للعلوم الزراعية 2011
دراسة تقييد البيتاكالاكتوسايديز المنقى من عفن Aspergillus oryzae بطريقة تخمرات الحالة الصلبة وتطبيقة في بعض منتجات الالبان بحث مجلة مجلة ابحاث البصرة (( العلميات)) 2011
تاثير استبدال نسب مختلفة من الحنطة الخشنة في نوعية البسكت بحث مجلة مجلة البصرة للعلوم الزراعیة 2007 download
تأثير الخزن بدرجات حرارة مختلفة على بعض الصفات النوعية لمسحوق الخلال بحث مجلة مجلة البصرة لأبحاث نخلة التمر 2006 download
دراسة الظروف المثلى لانتاج أنزيم السليلوز باستخدام الفطر Aspergillus niger من مسحوق نوى التمر بحث مجلة مجلة البصرة لأبحاث نخلة التمر 2006 download
دراسة بعض الصفات الفيزيائية والكيميائية والمايكروبية لمسحوق الخلال المنتج من بعض أصناف التمور بحث مجلة مجلة البصرة لأبحاث نخلة التمر 2005 download