العنوان : استاذ
الكلية : الزراعة
القسم : علوم الأغذية
البريد الالكتروني : rawdah.ali@uobasrah.edu.iq
| رابط Google Scholar: | https://scholar.google.com/citations?user=Wgfn2jMAAAAJ&hl=en&authuser=1 |
|---|---|
| رابط Research Gate : | https://www.researchgate.net/profile/Rawdah_Al_Ali?ev=hdr_xprf |
| رابط Web of Science : | https://publons.com/researcher/1734831/rawdah-al-ali/ |
| رابط Scopus : | https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57213160243 |
| رابط ORCID : | https://orcid.org/0000-0001-6142-0808 |
| عنوان البحث | النوع | الناشر | السنة | عالمي | مفرد | ثومبسون رويتر (كلارفيت) |
سكوبس | تحميل |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Development of Pectin/Gelatin/Glutathione/Calcium Chloride Crosslinked Hybrid Composite Antioxidant Edible Coatings for the Preservation of Local Butter | بحث مجلة | © 2025 The Author(s). Advanced Sustainable Systems published by Wiley-VCH GmbH | 2025 |
|
||||
| Chemical, rheological and sensory characteristics of wheat bread enriched with chia (Salvia hispanica L.) seed gum | بحث مجلة | Published by Elsevier B.V , Future Foods | 2024 |
|
||||
| Development of hyaluronic acid based polysaccharide-protein composite edible coatings for preservation of strawberry fruit | بحث مجلة | IInternational Journal of Biological Macromolecules | 2024 |
|
||||
| POLY-GAMMA-GLUTAMIC ACID: A COMPREHENSIVE OVERVIEW OF BIOSYNTHESIS, CHARACTERISTICS, AND EMERGING APPLICATIONS | بحث مجلة | Published by : Faculty of Biotechnology and Food Sciences - JMBFS | 2023 |
|
||||
| Heat Treatment and Change in The Qualitative Characteristics of Frozen Beef Burger Offered in The Local Market | بحث مجلة | Journal of Survey in Fisheries Sciences | 2023 |
|
||||
| POLY-GAMMA-GLUTAMIC ACID: A COMPREHENSIVE OVERVIEW OF BIOSYNTHESIS, CHARACTERISTICS, AND EMERGING APPLICATIONS | بحث مجلة | Published by : Faculty of Biotechnology and Food Sciences - JMBFS | 2023 |
|
||||
| Development of Chitosan/Whey Protein Hydrolysate Composite Films for Food Packaging Application | بحث مجلة | MDPI-Composites Science | 2023 |
|
||||
| اطالة العمر الخزني للخبز المصنع من طحين الحنطة المضاف اليه صمغ بذور الكتان و دراسة صفاته النوعية و الخزنية | براءة اختراع | الجهاز المركزي للتقييس و السيطرة النوعية | 2023 |
|
||||
| EVALUATION OF MEAT AND MEAT PRODUCT OXIDATION AND OFF-FLAVOR FORMATION: MANAGING OXIDATIVE CHANGES | بحث مجلة | THEORY AND PRACTICE OF MEAT PROCESSING | 2023 |
|
||||
| Physicochemical, Morphological and Functional Characterization of Edible Anthocyanin-Enriched Aloe Vera Coatings on Fresh Figs (Ficus carica L.) | بحث مجلة | MDPI-Gels 2022, 8, 645 | 2022 |
|
||||
| دراسة الخواص الفيزيوكيميائية للبكتين المستخلص من قشور الموز Musa paradisica في ظروف مختلفة من الاستخلاص | بحث مؤتمر | المؤتمر الدولي العلمي الخامس | 2022 |
|
||||
| بذور الشيا الخصائص الصحية والقيمة الغذائية والتطبيقات المستقبلية : مراجعة | مقالة | المجلة العربية للعلوم الزراعية | 2022 |
|
||||
| Oxidative Reaction of Frozen-Stored and Heat Treatments Meat Products | بحث مجلة | IOP Publishing | 2022 |
|
||||
| Optimal conditions for anthocyanins extracting from some food wastes | بحث مجلة | University of Guilan, Iran | 2022 |
|
||||
| Ginger Essential Oil as an Active Addition to Composite Chitosan Films: Development and Characterization | بحث مجلة | MDPI | 2022 |
|
||||
| The Influence of Fenugreek Seeds Gum on Quality of Pan Bread During Storage | بحث مجلة | IOP Publishing | 2022 |
|
||||
| Fabrication, characterization, and anti-free radical performance of edible packaging-chitosan film synthesized from shrimp shell incorporated with ginger essential oil | بحث مجلة | Journal of Food Measurement and Characterization | 2021 |
|
||||
| EXTRACTION OF LUTEIN FROM SOME PLANT SOURCE IN DIFFERENT CONDITIONS AND APPLICATION IN FOOD SYSTEM | بحث مجلة | Plant Archives | 2020 | |||||
| Study of Physicochemical Properties and Antioxidant Content of Mango (Mangifera indica L.) Fruit | بحث مجلة | Eurasian Journal of Food Science and Technology | 2020 | |||||
| تقييم خصائص جودة دبس الرمان ودبس العنب المصنعين بالطريقة التقليدية | بحث مجلة | وقائع المؤتمر العلمي الثامن والدولي الثاني لكلية الزراعة / جامعة تكريت | 2020 | |||||
| دراسة المحتوى الكيميائي الفعالية المضادة للب وبذور ثمار التمر الهندي | بحث مجلة | المجلة السورية للعلوم الزراعية | 2020 | |||||
| طريقة جديدة لتقدير معزز النكهة كلوتامات احادي الصوديوم E621 في المنتجات الغذائية بأستخدام ايون الكروم الثلاثي | براءة اختراع | الجهاز المركزي للتقييس والسيطرة النوعية | 2019 |
|
||||
| طريقة جديدة لتقدير معزز النكهة كلوتامات احادي الصوديوم E621 في المنتجات الغذائية بأستخدام ايون الكروم الثلاثي | براءة اختراع | الجهاز المركزي للتقييس و السيطرة النوعية | 2019 |
|
||||
| إستخلاص الكارنوسين من لحم صدر الوز وتشخيصه بتقنيات مختلفة | بحث مجلة | المجلة السورية للعلوم الزراعية | 2019 | |||||
| Electrical characterization and functional properties of extract gum (Tniqonella Foenum graecum L.,) from Fenugreek seeds | بحث مجلة | IOP Conf.Series. Earth and Environmental Science | 2019 | |||||
| Physical and Functional Properties of Extracted Gum from Fenugreek Seeds | بحث مجلة | Basrah Journal of Agricultural Sciences | 2019 | |||||
| تأثير ظروف الاستخلاص على حاصل السكريات المتعددة المستخلصة من الطحلب الاخضر Cladophora sp | بحث مجلة | مجلة الكوفة للعلوم الزراعية | 2018 |
|
||||
| EXTRACTING POLYSACCHARIDS FROM GREEN ALGAE INTRODUCING THEM AS BINDING MATERIALS IN THE MANUFACTURE OF BEEF PATTIES AND STUDYING THEIR PHYSICALPROPERT | بحث مجلة | JOURNAL OF THI-QAR SCIENCE | 2018 | |||||
| Study Activity Antioxidant Alastazantin dye extracted from the shrimp shell | بحث مجلة | مجلة الكوفة للعلوم الزراعية | 2017 |
|
||||
| Extraction of Astaxanthin Pigments from Shrimps Waste and Tested it as Antioxidant Activity by Several Solvents | بحث مجلة | مجلة جامعة ذي قار للبحوث الزراعية | 2017 |
|
||||
| ANTIOXIDANT ACTIVITY OF ASTAXANTHIN EXTRACTION FROM SHRIMP WASTE IN INCREASING SHELF OF MIىCED MEAT AND CAKE PRODUCTS | بحث مجلة | مجلة الزراعة العراقية البحثية | 2017 |
|
||||
| ادخال صبغة الاستازانثين المستخلصة من مخلفات الروبيان واختبار فعاليتها المضادة للاكسدة في حفظ الزيت النباتية | بحث مؤتمر | مجلة الفرات للعلوم الزراعية / المؤتمر الزراعي الثالث | 2016 |
|
||||
| دراسة تأثير مضادات الاكسدة الطبيعية على الصفات الفيزيوكيميائية لزيت الذرة المستعمل بالقلي العميق | بحث مجلة | مجلة ذي قار للبحوث الزراعية | 2016 | |||||
| Extraction of Pectin from Some Fruits and Vegetables by Product and Studying Their Physical Properties | بحث مجلة | المجلة العراقية لبحوث السوق وحماية المستهلك | 2015 |
|
||||
| استخلاص وتنقية انزيم الفيسين من اوراق التين واختبار كفائته التحللية | بحث مجلة | مجلة البصرة للعلوم الزراعية | 2014 | |||||
| دراسة الصفات الكيميائية للبكتين المستخلص من مخلفات بعض الفواكه والخضروات | بحث مجلة | مجلة البصرة للعلوم الزراعية | 2014 | |||||
| The Antioxidant and Antimicrobial of Syrian Sumac (Rhus coriaria) Fruit Extracts | بحث مجلة | Journal of Natural Sciences Research | 2014 |
|
||||
| استخلاص البكتين من مخلفات وثمار بعض الفواكه والخضروات ودراسة خواصه الفيزيائية | بحث مؤتمر | جامعة كربلاء / المؤتمر العلمي الثاني لكلية الزراعة | 2012 |
|
||||
| PREPAEATION OF COMPOSITE EDIBLE FILM AND STUDY THERE MECHANICAL AND BARRIER PROPERTIES | بحث مجلة | Basrah Journal of Agricultural | 2012 |
|
||||
| The Antioxidant Properties of Tomato Lycopene | بحث مجلة | Basrah J. Agric. Sci. | 2012 |
|
||||
| استخلاص الكارنوسين من لحم صدر الدجاج وتشخيصها بتقنيات مختلفة | بحث مؤتمر | المؤتمر العلمي الاول للبحوث الزراعية العدد الخاص 129-138 | 2012 |
|
||||
| PURIFICATION OF LIPASE FEROM HEPATOACEREAS OF CRAB | بحث مجلة | JOURNAL OF THI-QAR SCIENCE | 2011 | |||||
| A STUDY OF PARTIAL CHARACTERIZATION OF LIPASE ENZYME FROM HEPATOPANCREASE OF CRAB | بحث مجلة | Journal Of Tikrit University for Agricultural Sciences | 2011 |
|
||||
| PREPAEATION OF TWO PROTEIN HYDROLYSTATES FROM CHICKEN LEGS AND RAW SHRIMP WASTE BY USING ACIDIC DIGESTION AND TEST THEIR EFFICIENCY IN MICROBIAL GROWT | بحث مجلة | Journal of Kufa University | 2011 | |||||
| EFFECT OF SOME CHEMICAL COMPOUNDS SURFACTANT MATERIALS AND COMMERCIAL DETERGENTS ON THE ACTIVITY OF LIPASE ENZYME PURIFIED FROM HEPTATOPANCREASE OF CR | بحث مجلة | Basrah Journal of Agricultural | 2011 |
|